Klíma karbantartás

Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls menu_set_active_trail() függvényben (/home/web/dsklima.hu/www/dsklima.hu/includes/menu.inc 2375 sor).

Tudni kell minden klíma tulajdonosnak, hogy a berendezés felszerelésével nem ér véget a megrendelő és egy lelkiismeretes szerelő között az együttműködés, és higgyék ez nem a szerelő érdeke. Ha a berendezést használat után leállítják, akkor a beltéri egység addig hideg hőcserélőjének hőmérséklete fokozatosan emelkedik, elérve a helyiség hőmérsékletét. Mivel ez a hőcserélő működés közben kondenzált, tehát a magán átkeringetett levegő páratartalma a hideg felületen kicsapódott, leállítás után önmagától nem tud kiszáradni, a hőmérséklete pedig szobahőmérsékletű. Így ez a felület tökéletes táptalaja az úgynevezett legionella baktériumtörzsnek, amely A-tipusos tüdőgyulladáshoz vezet.

Ezért nagyon fontos, hogy saját egészsége érdekében rendszeresen tartassa karban berendezéseit, hogy egészsége a későbbiekben se lássa kárát komfortérzetének. A legoptimálisabb időpont a tavaszi-nyári első beindítást megelőző időszak, mivel ilyenkor a téli üzemen kívüli időszakban a gépbe lerakódott kb. féléves port, és a kialakult baktériumtelepeket az első beindítást követően a ventillátor mind a helyiség légterébe fújja, amit a bent tartózkodók tudtuk nélkül belélegezhetnek. Jobb esetben érzik, hogy valami nagyon kellemetlen szag terjeng a levegőben, és esetleg allergiás tünetek is jelentkezhetnek. Ilyen esetekben néhány ember ráfogja, hogy "nem bírja a légkondit"....

Pedig nagyon valószínű, hogy csak egy alapos karbantartást igényel a klímagép.

Klíma karbantartás árak
Oldalfali split klíma: 3.5 kw-ig: 10.000,- Ft + áfa / beltéri egység
  4.0 kw-tól: 12.000,- Ft + áfa / beltéri egység
     
Légcsatornázható split klíma: 3.5 kw-ig: 14.000,- Ft + áfa / beltéri egység
  4.0 kw-tól: 16.000,- Ft + áfa / beltéri egység
     
Általunk szerelt gépek esetén lehetõség van karbantartási szerzõdés kötésére, melyben jelentõs árkedvezményben részesülhet.

Klíma karbantartás folyamata:
A beltéri egység állapotától függően szétszedjük a berendezést. Alapos portalanítás, vegyszeres tisztatás, szűrők mosása, esetleges cseréje, burkolat letakarítása, majd az egész berendezés fertőtlenítése a végén pedig egy alapos öblitéssel, valamint a gép összeszerelésével ér véget. A kültéri egység hőcserélőjét is ki kell takarítani, hiszen ha a hőcsere nem megfelelően megy végbe, akkor berendezése villamos fogyasztása drasztikusan megnőhet, miközben teljesítménye csökken. Többek között ez sem elhanyagolható szempont a karbantartás megrendelésénél.

Miután a klímaberendezés tiszta, ellenőzizzük a hűtőkört, gáznyomást mérünk, valamint áramfelvételt, hogy nincs-e valami rendellenesség a gép üzemi jellemzőiben. Komolyabb gépek esetében a garanciális időszak ma már több év, vagy akár egy évtized is lehet (pl: Hitachi klíma) és a gyártók minden esetben a redszeres karbantartás meglétéhez köti a garancia érvényességét, amit a gépkönyvben kell vezetni a zöld kártyra számának megadásával, cégbélyegzővel ellátva. Egyes tipusoknál a gyártó olyan komolyan veszi a garanciális karbantartásokat, hogy a szerelést, és a karbantartást is csak a náluk bejegyzett, sikeres házi vizsgát tett szerelők végezhetik (Pl: Samsung klíma).

Itt szeretném jelezni, hogy cégünk minden alkalmazottja rendelkezik minden hatályos törvényben előírt, és a gyártók által előírt külön regisztrációs bejegyzéssel. Az általunk szerelt, szervizelt gépek garanciájának teljeskörű lebonyolítását vállaljuk. A működésünk során üzembe helyezett több mint ezer gépnek majd tíz éves távlatból most már bátran kijelenthetjük, hogy 87%-át a mai napig rendszeresen karbantartjuk, mindegyik kivétel nélkül működik.

Ezenkívül megtalátak olyan klímatulajdonosok is akik szerencsére komolyan veszik a karbantartás fontosságát, és sajnálattal vesszük tudomásul, hogy a beszerelés óta nem jelentkezik ezen ügyfeleikhez az üzembe helyező cég. Természetesen, ha Ön is ilyen gonddal kereste fel honlapunkat, az Ön berendezéseit is kezelésbe vesszük.
Hívjon minket bizalommal.

Cégünk pontos adatbázist vezet az általa bármilyen formában szervizelt, szerelt gépekről, így ha esedékes az Ön berendezésének karbantartása mi jelentkezünk Önnél időpont egyeztetésre. Így Önnek nem kell még ezt is észben tartania ez a mi dolgunk, ezt mi szívesen vállaljuk. Ha Ön mégis szeretné a gyártó által előírt karbantartási ciklusnál gyakrabban tisztítani a gépét, természetesen semmi akadálya, hiszem a nem üzemeltetett klíma berendezés olyan, mint a nem üzemeltetett zárt ajtajú hűtőszekrény.....2-3 nap alatt begombásodik.